Poem from Cibening Village

Tanah Sunda (Ajib Rosidi)

Hejo pagunungan

Paul lautan

Hejo

Paul

Langit, na hate, kuring

Masing dimana kuring nangtung

Masing kamana kuring leumpang

Tanah lembok, tempat bumetah

Angin nyeot, nyiuman tarang

Masing dimana anjeun nunjuk

Masing iraha, anjeun cumeluk

Kuring mo mumpang, kuring rek datang

Neueulkeun tarang, neueulkeun jantung

Kuring tungtung teuteupan

Kuring tungtung

Teuteupan

Tungtung bedil

Ngincer dada

Kuring geus nyaksian, getih ngabayabah

Getih maranehanan, nu mikacinta, anjeun

Kuring geus nyaksian, panon carelong tanggah

Jasad nu rusak, ngalangsur na dada, anjeun

Hejo pagunungan, paul lautan

Taya kamarasan, ngan, katugenahan

Hejo pagunungan paul lautan

Taya katengtreman, ngan, ancaman

Metric conversion

 

0kilometers
0cubic meters
0litres
×